Kabuli Palaw - recept

Ingredienten

Bereidingswijze

stap 1: Kook de basmatirijst met een snufje zout, giet af en zet apart.
stap 2: Hak de amandelen en pistachenootjes klein,bak ze licht goudbruin in een droge koekenpan en zet apart.
stap 3: Fruit de wortelreepjes in olijfolie, voeg 2el rietsuiker toe en laat karameliseren. Week de rozijnen af en voeg bij de wortelen, voeg de kardemon toe. Laat paar minuten samen zachtjes bakken.
stap 4: Fruit de ui in wat olijfolie in ca. 10 minuten tot deze zachter wordt en karameliseert en zet apart.
stap 5: Braad blokjes lamsvlees aan, bestrooi met zout en peper, voeg knoflook, de gekarameliseerde uien, kardemon en de bouillon toe en stoof in ca. 45-60 minuten mals en gaar.
stap 6: Doe de basterdsuiker in een wok en verwarm langzaam. Laat de suiker zachtjes goudbruin karameliseren tot een stroopje.
stap 7: Giet het vleessap voorzichtig bij de suiker, voeg de masala toe en Kook samen al roerend 2 min. door.
stap 8: Giet de bouillon over de rijst en vermeng goed. Leg de stukken lamsvlees op de rijst. Verdeel het wortel-rozijnenmengsel over de schotel.

Bereidingstijd

Serveertips

......

Voedingswaarde

Gebaseerd op 1kg